Heerhugowaard Centraal


Burgemeester Blase heeft raadsleden uitgenodigd om, voorafgaand aan de vergadering dinsdagavond, zijn nieuwe rol als woordvoerder voor Code Oranje kort te bespreken.

Blase is sinds vorige week de officiële woordvoerder van Code Oranje,e nieuwe politieke beweging die mee gaat doen aan de aankomende Provinciale Statenverkiezing. Sommige partijen in de raad hebben vragen over de nieuwe rol van de burgervader.

VVD Heerhugowaard vraagt zich af of dit wel het beste is voor de inwoners, zo vertelt fractievoorzitter Falco Hoekstra aan NH Nieuws: "Ik denk dat je je als inwoner vertegenwoordigd wilt voelen. Dat je er als voorzitter van de raad ook voor alle partijen staat. Zijn keuze is om dit te doen en ik weet niet of dat de beste beslissing is."

Jasper John van de CDA twijfelt niet aan de onafhankelijkheid van de burgemeester. "Het ligt enigszins aan de rol die hij gaat innemen, maar dat heeft binnen onze partij niet tot verwarring geleid. Maar we zijn wel van: 'van wat voor invulling geeft hij hieraan?' Ik denk dat dat verder los staat van zijn burgemeesterschap hier."

De partijen willen met elkaar praten over de nieuwe functie van de burgemeester. "Ik denk dat we als politiek van Heerhugowaard goed met elkaar in gesprek moeten", vertelt Falco Hoekstra van de VVD. "Wat vinden we hiervan? Hoe ga je hiermee verder? Wat is het gevolg? Hoe kijk je hier tegenaan?"

In aanloop naar de raadsvergadering hoopt Blase eventuele onrust weg te nemen door in een informeel gesprek antwoord te geven op de vragen die er bestaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl