Op de Middenweg-Zuid wordt momenteel gewerkt aan het opbouwen van de bermen. De aannemer start binnenkort met het verwijderen van het bestaande asfalt en een oude waterleiding. Vervolgens wordt de weg in twee fasen opnieuw opgebouwd tot en met een eerste asfaltlaag.

Tot eind van dit jaar wordt gewerkt aan het wegvak Reuzenpandasingel-Strand van Luna en begin 2019 vanaf het Strand van Luna-Intratuin. Daarna worden in fase twee tot en met april/mei 2019 de laatste werkzaamheden uitgevoerd: het aanbrengen van rood asfalt, de aanleg van een klinkerstrook in het midden van de weg een recreatief voetpad in de berm van de weg, het planten van bomen en het plaatsen van lichtmasten.

Ook wordt volgend jaar het kunstwerk ‘De Menselijke Maat’ van Paul de Kort op de weg aangebracht. Om het historische karakter van de Middenweg te benadrukken komen wegdek verschillende lengtematen. De Middenweg-Zuid wordt onder andere een fietsstraat. Hiervoor introduceert de kunstenaar een nieuwe eenheidsmaat: De Pedaal. Die nieuwe maat is straks op de weg terug te vinden. Ook komen er langs de weg bakens die refereren aan de eigenaren van de percelen van vroeger.
Pin It
Bekeken: 2663x
https://ee.itk.ac.id/data/