Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Woensdagochtend heeft burgemeester Blase samen met basisschoolleerlingen van de Kleine Grote Beer ontbeten in de raadzaal in het gemeentehuis van Heerhugowaard. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Het was een gezond ontbijt waarbij de kinderen konden kiezen uit een bruine boterham met bijvoorbeeld kaas of jam en yoghurt met muesli. Er waren ook krentenbollen, fruit en melk. In het kader van 'gezond ontbijten' was er ook broodspread van rode bietjes en aardbeien. Deze viel helaas niet erg in de smaak. "Het is even wennen, anders", aldus de burgemeester.

Er waren in het totaal 24 kinderen aanwezig bij het ontbijt, uit elke groep een paar. Op school werd er geloot om wie er mee mochten naar het gemeentehuis, de overige leerlingen ontbeten op school. De kinderen vonden het best spannend om met de burgemeester te ontbijten, maar de meeste vonden het vooral erg leuk.

"Normaal eet ik thuis niet zo uitgebreid, maar het is wel leuk om te doen met de burgemeester", vertelt een meisje uit groep 8. "En de burgemeester heeft zijn mooie ketting om." "Mijn zoon was bang dat hij niks zou lusten, omdat hij best een moeilijke eter is", vertelt een moeder. "Maar gelukkig heeft hij toch wel iets gegeten, ondanks dat het toch best spannend was met de burgemeester erbij."

Na lekker gegeten te hebben en er bij twee kinderen een tand was uitgevallen, vertelde burgemeester Blase nog het een en ander over wat er normaal in de raadzaal gebeurt en konden de kinderen vragen stellen. Het was een geslaagde ochtend.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl