Heerhugowaard Centraal


Vrijdag 16 november komt 'The Billy Joel Experience' naar de Rode Leeuw in Ursem. Pianist en zanger Alexander Broussard brengt samen met zijn band 003, zoals de naam van zijn tour al doet vermoeden, een ode aan ‘piano man’ Billy Joel.

Alexander Broussard begon op zijn vierde met pianospel. Hij was met name opgegroeid met klassieke muziek, en toen kwam Billy Joel. "Ik heb ‘The Greatest Hits’ in huis gehaald en met die plaat was ik gewoon verkocht.” Het heeft echter lang geduurd voordat de Alexander zo letterlijk in de voetsporen van zijn idool durfde te treden. “Ik wil met The Billy Joel Experience recht doen aan mijn idool en de muziek die me zo dierbaar is, dus ik heb lang gewacht om deze stap te zetten. Het oeuvre van Billy Joel is niet alleen ontzettend divers, maar ook complex. Nu heb ik genoeg ervaring om dit écht goed neer te zetten."

Hoewel Alexander steeds meer naam en faam maakt als ‘The Piano Man’ is dit niet zijn favoriete nummer. “The Piano Man is onlosmakelijk verbonden met Billy Joel, maar het is niet mijn persoonlijke favoriet. Ik krijg natuurlijk regelmatig de vraag welk nummer mijn favoriet is, maar die vraag kan ik gewoon niet beantwoorden. Ik heb alles van ‘The Greatest Hits’ eindeloos geluisterd en ik vind het nog steeds stuk voor stuk prachtige nummers. Ik ben in ieder geval verliefd op de parels voor de échte fans, zoals het nooit op single uitgebrachte ‘Vienna’ en ‘Scenes from an Italian Restaurant’.”

The Billy Joel Experience duurt van 20:00 tot 01:00 uur. Gewone kaarten kosten 12,50 euro en VIP-tickets (eerste rij) 17,50 euro. Meer info op cafederodeleeuw.nl en evenemento.nl/band/billy-joel-tribute/. (foto: @putman)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl