Afgelopen weekend ging de crosscompetitie van start in Anna Paulowna met de eerste van drie regioronden. Bij de oudste junioren was de winst zowel bij de jongens als meisjes voor een Hera-atleet. Bij de A-jongens pakte Pepijn Smilda de eerste plaats met een tijd van 10:36 min. over drie kilometer en bij de A-meisjes was Noor Kuilboer oppermachtig. Ze liep haar twee kilometer in een tijd van 7:41 min., 19 seconden sneller dan de nummer twee.

Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat Pepijn zijn grote concurrent Noah Baltus, nog B-jongen, twee seconden voor zich moest dulden. Die leeftijdscategorie is sterk bezet in de regio. Lars Philipsen werd bij de B-jongens zevende in een tijd van 11:22 min. met achter hem op de 10e plaats Jeff Tesselaar. De pas 1e jaars B liep 12:01 min.

Bij de jongere junioren was het vooral Meike Rozemeijer die goed liep. De D-junior werd tweede op de 1.500m cross in een tijd van 6:24 min.

Behalve bij de oudste junioren scoorde Hera ook bij de pupillen veel podiumplekken.  Bij de A 2e jaars werd Finn Spaans derde. Bij de A 1e jaars pakte Zeb Tesselaar de winst bij de jongens na een zeer spannende strijd en Eva Bouwmans een tweede plek bij de meisjes.  B-pupil Stan Happe finishte als tweede en bij de C-meisjes maakten Yuna Brouwer en Annemieke Iyimen er een één-tweetje van. Dat deden ook Sophie Tesselaar en Fienne Overtoom bij de Mini's. (archieffoto van Noor Kuilboer)
Bekeken: 2545x