Het wordt donderdag 22 november weer een spannende dag voor Stichting tot behoud Praalgraf Veenhuizen, die de resten van een middeleeuwse kerk in de buurtschap zichtbaar wil maken voor publiek. Een crowdfund-actie heeft veel minder opgeleverd dan gehoopt en daaropvolgende versobering van het project heeft één van de sponsors, Stichting NUT, aangezet tot een heroverweging. Dit meldt het NHD.

De Stichting Behoud Praalgraf wil een glazen plaat met led-verlichting over de 14e eeuwse kerkresten plaatsen, maar heeft de leds maar uit het plan geschrapt. Dat verlaagt de kosten van 75.000 naar 48.000 euro. Daarmee restte nog een tekort van 15.000 euro maar gemeente Heerhugowaard, die al 5.000 euro had toegezegd, besloot gul te zijn en het gat te dichten.

De andere grote geldschieters zijn Stichting NUT (10.000 euro) en het Prins Bernhard Cultuurfonds (5.000 euro). Zij kregen de versobering van het plan netjes te horen. NUT liet daarop weten dat het haar toegezegde bijdrage wil heroverwegen. Het is niet bekend of de stichting terugtrekking overweegt of juist een verhoogde bijdrage, zodat ook de led-verlichting er kan komen. Het besluit valt in ieder geval op 22 november.
Pin It
Bekeken: 2294x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/