Vrijdagochtend is op de Vondellaan in Heerhugowaard een fietser gewond geraakt bij een aanrijding met een lesauto. De man viel hard, liep een flink bloedende wond op en kreeg een hartstilstand. Omstanders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het redden van zijn leven. Tijdens de hulpverlening probeerden een aantal passanten door de afzetting te rijden.

De fietser reed over de Vondellaan richting de Middenweg en sloeg onverwachts linksaf bij de Basiusstraat. Zowel de cursist als de rijinstructeur in de naderende lesauto konden de voorlangs kruisende fietser niet meer ontwijken.

Omstanders waren bezig met reanimatie toen de politie aankwam. Agenten hebben deze overgenomen en hun AED gebruikt. Al snel was ook ambulancepersoneel aanwezig voor de man, die inmiddels weer ademde. Een traumaheli was opgeroepen, maar werd afgemeld.

De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft gedetailleerd onderzoek gedaan. De Vondellaan richting de Middenweg weg was tijdelijk afgesloten voor de hulpverlening en het onderzoek.

De politie laat via Facebook weten dat een aantal passanten door de afzetting op de kruising probeerden te rijden. Daarbij leverden ze ook nog eens commentaar. Eerder liet een aantal weggebruikers met gebaren merken niet blij te zijn met agenten die - met toeters en bellen - snel naar het incident reden. Ook laat de politie beschikbaar te zijn voor betrokkenen die behoefte hebben aan slachtofferhulp, vanwege de wellicht traumatiserende ervaring.
Pin It
Bekeken: 3777x
https://ee.itk.ac.id/data/