Heerhugowaard Centraal


Stichting de Blauwe Loper, waar basisschool De Helix onder valt, gaat per 1 januari in zee met Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL). Na maandenlang gesprekken gevoerd te hebben met de huidige kinderopvangorganisatie Forte nam stichting de Blauwe Loper het besluit om niet meer verder te gaan met Forte. Per 1 januari is het huurcontract van Forte opgezegd.

De twee lokalen die Forte in gebruik heeft in het gebouw zijn in het nieuwe jaar nodig voor onderwijs. Sinds afgelopen maart zijn beide partijen samen met de gemeente hierover in gesprek, maar een concrete oplossing kwam er niet.

Stichting de Blauwe Loper legde een voorstel neer, maar daar ging Forte niet mee akkoord. "Zelfs de wethouder heeft nog een bemiddelingspoging gedaan, maar dit liep op niets uit," zegt woordvoerder Joost de Witte van Stichting de Blauwe Loper. "Het enige wat we voor ogen hebben is dat de opvang goed geregeld is voor de kinderen. We gaan nog met Forte en SKL in gesprek om de overgang goed te laten verlopen."

Na de kerstvakantie wordt gestart met het realiseren van semipermanente lokalen. Deze worden aangebouwd aan het bestaande gebouw en wordt er een stuk van de moestuin opgeofferd. In deze vleugel komt de kinderopvang en zal vanaf de voorjaarsvakantie in gebruik genomen worden.

Op 12 december organiseert SKL in De Helix een informatieavond voor ouders.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl