Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Nu het einde van het jaar in zicht is kunnen de kerstspullen weer van zolder worden gehaald. Een kerstboom, een kerstkrans, lichtjes en andere kerstversiering mogen niet ontbreken, zo ook niet de traditionele kerststal. Heb je nou echt iets met kerststallen kun je er eentje extra kopen, maar die hobby kan een beetje uit de hand lopen. Jo Mensen weet daar alles van, hij er over de afgelopen 40 jaar zeker 200 stallen en aanverwante objecten verzameld.

Op lange tafels in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg in Heerhugowaard heeft hij zijn kerststallen uitgestald voor wie ze aankomend weekend wil komen bewonderen. Maar voordat ze allemaal stonden, moesten de stallen uitgepakt worden en netjes op hun plek worden gezet en dat was nog een hele klus.

Wat uniek is aan de collectie is dat Jo Mensen de kerststallen vanuit de hele wereld komen. Bijvoorbeeld Ghana, Bolivia, Mexico.... Wanneer vrienden en familie op vakantie gaan, krijgen ze min of meer de opdracht om een kerststal uit de desbetreffende cultuur mee terug te nemen, zegt Jo met een knipoog.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl