Zowel Pepijn Smilda als Noor Kuilboer hebben een tweede plaats behaald tijdens de tweede ronde van de regionale crosscompetitie, die zaterdag plaatsvond in Castricum. De Hera-atleten stonden eerste in het klassement, maar deze keer waren de afstanden een stuk groter en vooral Noor bleek daar moeite mee te hebben. Ze finishte na 2,5 kilometer in precies 10:00 min., zes seconden achter de winnares. Pepijn liep zijn 4 kilometer in 13:22 min. en gaf zeven seconden toe op de snelste A-junior.

Jeff Tesselaar presteerde prima op de voor hem eveneens lange 4 kilometer. De eerstejaars B-junior finishte als vijfde in een tijd van 14:26 min., zonder zich leeg te lopen omdat hij de regionale hordentraining niet wilde laten schieten. Hiermee kon hij belangrijke punten veiligstellen voor een finaleplaats. Ook Thijs ten Bruggencate had het niet makkelijk op zijn 3 kilometer, maar de pas eerstejaars C-jongen werd met 11.56 min. heel netjes zesde.

Bij de meisjes D was het Malin Schouten die goed presteerde. Ze werd vierde op de 1,5 kilometer, slechts drie seconden achter de nummer twee. maar wel net voor een aantal andere directe concurrenten.

De pupillen van Hera presteerden ook goed en behaalden zelfs een aantal overwinningen. Yuna Brouwer won de 1 kilometer bij de meisjes C in 5:12 min. en Sophie Tesselaar pakte de winst bij de mini's op de 750 m, met een tijd van 4.19 min. (archieffoto Pepijn Smilda)