Het kleinste winkeltje van Middenwaard, Iene Miene Mud is er al sinds de opening van het winkelcentrum 44 jaar geleden. Het bevalt eigenaresse Nicole Tiggeler goed in het 54 vierkante meter grote winkeltje. ''Ze zien je gauw over het hoofd en soms krijgen we de vraag of we hier nieuw zijn, maar je merkt ook dat klanten dit een leuk winkeltje vinden, dat maakt veel goed.''

In 1974 opende Iene Miene Mud de deuren in het toen spiksplinternieuwe winkelcentrum in Heerhugowaard. Natuurlijk waren er destijds nog meer huurders in Middenwaard, maar Iene Miene Mud, de juwelier, de kaasboer en de slagerij zijn altijd gebleven. "Ik maak het nu al de helft van de tijd mee en het gaat goed hier. Misschien juist omdat we zo klein zijn, dat vinden mensen vaak juist leuk. We verkopen sinds een paar jaar ook huidzuiveringsproducten naast de modeaccessoires, die doen het ook erg goed. We hebben spullen voor iedereen, voor grote prijzen, maar ook voor kleine prijsjes."

In al die jaren is er niet veel veranderd bij Iene Miene Mud, maar is wel het assortiment uitgebreid. Voorheen werden er alleen sieraden verkocht, nu kun je er ook terecht voor sjaals en zonnebrillen. Ook in het interieur zijn geen grote veranderingen geweest sinds de opening. "Een paar jaar nadat ik de winkel overnam van mijn schoonmoeder, in 1999, heb ik wel een paar meubeltjes veranderd, maar de basis is hetzelfde gebleven. Wat wel steeds verandert is ons aanbod, want we gaan heel erg met de modetrends mee", vertelt Nicole enthousiast.

In de negentien jaar dat Nicole de winkel nu runt is er wel iets geweest wat haar altijd is bijgebleven. "In 2004 is een bekende Argentijnse sieradenontwerper, Rodergio Otazu, naar onze winkel gekomen. Dat deed hij omdat ik een van zijn eerste klanten in Nederland was. Hij heeft hier toen allerlei verpakkingen van zijn sieradenlijn gesigneerd en klanten konden hem ontmoeten en met hem op de foto." Otazu maakt sieraden die veertien jaar geleden nog niet zo bekend waren, hij ontwierp onder andere kettingen met grote gekleurde stenen. "Dat zag je toen helemaal nog niet zo hier, maar ik vond het ontzettend leuk en wilde het ook verkopen. Nou, dat hij hier speciaal voor ons kwam was toch wel heel bijzonder."

Of Iene Miene Mud nog eens 40 jaar in Middenwaard gevestigd blijft weet Nicole niet. "Ik heb niet echt de ambitie om iets anders te gaan doen, maar als er iets op je pad komt kan dat natuurlijk zomaar veranderen. Ik moet wel zeggen dat ik deze branche wel heel leuk vind. Het is de combinatie van de verschillende producten die het zo leuk maakt. We zitten hier nog wel even goed."
Bekeken: 3183x