Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Heerhugowaard kent 26 buurtpreventiegroepen. De eerste daarvan werd actief in 2015 en in het voorjaar van 2017 werd tussen de toen al actieve groepen een samenwerking gestart en kwamen gesprekken met de gemeente op gang. Inmiddels is één en ander gestroomlijnd en is er via een coördinatiegroep ook contact met bijvoorbeeld de politie.

Afgelopen zomer is de facebookpagina 'buurtpreventie HHW' in de lucht gekomen waar een overzicht te vinden is van alle (daar bekende) groepen en algemene meldingen worden gedeeld. Dat de preventiegroepen effectief zijn wordt met enige regelmaat duidelijk, dat er nu ook onderling zaken gedeeld worden verhoogd die effectiviteit. Voorbeelden zijn meldingen van malafide bedrijven die in meerdere wijken diensten aanbieden of inbrekers met een bepaalde werkwijze.

Dat dinsdagmiddag burgemeester Bert Blase het nieuwe buurtpreventiebordje onthulde is wellicht illustratief voor de vernieuwde kijk van de gemeente op deze groepen. Voorheen moest iedere buurtpreventiegroep zélf de bordjes aanschaffen die dan vervolgens door de gemeente werden opgehangen.

Het bordje bij de ingang van het Fabritiuspark is het eerste bordje dat níet door de preventiegroep is aangeschaft maar, naar aanleiding van een raadsbesluit in oktober, door de gemeente. Nu zullen eerst de Schilderswijk, Edelstenenwijk, Molenwijk en Rivierenwijk van de nieuwe borden worden voorzien, daarna volgen de andere wijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl