Heerhugowaard Centraal


Stichting tot behoud van het praalgraf Reinout van Brederode heeft de gemeente Heerhugowaard gevraagd om het tekort in de begroting van 5.000 euro aan te vullen.

De stichting wil het graf in Veenhuizen voor bezoekers zichtbaar maken door een glasplaat over de 14e eeuwse kerkresten te plaatsen. De gemeente heeft hiervoor al geld toegezegd. In de beginfase zegde de gemeente 5.000 euro toe om het graf monumentwaardig te maken.

De stichting kreeg de begroting niet rond en moest het project aanpassen. Door de LED-verlichting te schrappen viel de totale begroting lager uit. De gemeente ziet ook graag dat het praalgraf er komt en zegde nog eens 15.000 euro toe.

Sponsor Stichting Nut ging in eerste instantie mee, maar nu het project aangepast is, trekken ze de eerder toegezegde 10.000 euro terug. Nu moet er een bedrag van 5.000 euro gevonden worden om de begroting weer kloppend te maken. In het nieuwe jaar zal het college zich buigen over het verhogen van het subsidiebedrag van 20.000 naar 25.000 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl