Heerhugowaard Centraal


De gemeentewerf aan de Beukenlaan in Heerhugowaard is voortaan op zaterdag drie uurtjes langer open.  Voorheen was de gemeentewerf geopend 09:00 tot 14:00 uur, nu is dat van 08:00 tot 16:00 uur. Daarmee geeft de gemeente gehoor aan klachten over de beperkte mogelijkheid om afval kwijt te kunnen.

In februari vroegen VVD, PvdA, CDA, D66, Senioren Heerhugowaard en Nederland Duurzaam al of de gemeente niet meer opties kon creëren voor Heerhugowaarders om afval af te leveren. De openingstijden van de werf vallen doordeweeks binnen standaard werktijden, waardoor het voor vele inwoners erg lastig is om afval weg te brengen. En dat leverde op zaterdagen dikwijls rijen auto's op met wachtende mensen.

Eerder werden de kosten voor het verruimen van de openingstijden geraamd op 50.000 euro per jaar, met name om het personeel te betalen. Om de kosten te dekken wilde de gemeente 2,25 euro afvalstoffenheffing extra rekenen. Het is niet bekend of dat bedrag alleen geldt voor de drie extra uurtjes per week, of dat destijds meer extra uren werden overwogen. Het is ook nog niet duidelijk of de verhoging daadwerkelijk wordt doorgevoerd. (foto: Twitter/gemeente Heerhugowaard)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl