Heerhugowaard Centraal


Om de democratische vernieuwing kracht bij te zetten wil gemeente Heerhugowaard een Commissie Meespraak inrichten. De nieuwe commissie moet de kloof tussen de burgers en politiek verkleinen.

De partijfracties zijn enthousiast omdat het na jarenlange voorbereiding er nu eindelijk van komt. Hoe de nieuwe commissie en bijbehorende taken precies ingevuld moet worden, werd dinsdagavond besproken tijdens de vergadering van de Commissie Stad en Ruimte. Christiaan Kwint (Groenlinks) stipte aan dat juist burgers een rol moeten krijgen bij het vormgeven van de Meespraak-commissie.

De gemeente heeft in het verleden met werkgroepen gewerkt waar inwoners betrokken werden. Deze werkvorm had geen formele en structurele basis binnen de politiek. De wens is om dat met de nieuwe commissie handen en voeten te geven. De Commissie heeft straks een adviserende rol richting het college.

Hierbij moet wel opgepast worden met de verwachtingen die gekweekt worden, waarschuwt Frank Reiber (D66). "Meespreken betekent niet altijd dat je gelijk zult krijgen." Het plan voor de commissie wordt nu verder uitgewerkt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl