Heerhugowaard Centraal


Ellen Kerk van Senioren Heerhugowaard (SH) heeft dinsdag tijdens de commissievergadering, namens de fractie, voorgesteld om in samenwerking met de gebruikers een plan op te stellen om de stadsparken te renoveren.

Volgens de partij is er veel wateroverlast, eentonige begroeiing van de planten en zijn het eigenlijk hele saaie parken. SH wil meer biodiversiteit zodat er ook meer verschillend dierenleven kan zijn. Het gaat voornamelijk om het Rosariumpark en Fabritiuspark.

Echter raadde wethouder Jan van der Starre de motie af omdat er volgens hem al gewerkt wordt aan een plan voor de groenbeheersing in de stad. Volgens hem moet dat in 2020 gaan gebeuren, daarnaast beloofde hij de motie wel mee te nemen in dat plan. Met die uitspraak was Senioren Heerhugowaard tevreden.

Veel andere fracties vonden de motie ook te vroeg. De VVD merkte bijvoorbeeld op dat de Waardse parken er nog verbazingwekkend goed bij liggen, ondanks het feit dat ze al sinds de jaren 70 niet meer zijn gerenoveerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl