Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten om het opstelterrein voor NS-sprinters definitief niet in Uitgeest aan te leggen maar in Heerhugowaard. De voornaamste reden is kostenbesparing.

Heerhugowaard was in oktober 2018 terug in beeld gekomen bij de NS als opstelterrein voor sprinters, nadat bleek dat de bodem op de aangewezen locatie in Uitgeest te zacht was en heien noodzakelijk maakte. Dat zou de kosten flink omhoog jagen. Daarnaast is het Oer IJ-gebied waardevol vanwege de natuur, recreatie, en duurzame landbouw en er zijn zorgen over de Stelling van Amsterdam. Vlak langs het spoor ligt het Fort aan den Ham, gebouwd in 1903.

Eind vorig jaar lieten zowel reizigersorganisatie Rover en Heerhugowaard weten blij te zijn met de heroverweging. De hoop is dat de gemeente aangesloten wordt op het hoogfrequente spoor in de Zaancorridor, waarop elke tien minuten een trein te pakken moet zijn. Alleen in Castricum is men niet blij; de Waardse locatie zorgt ervoor dat er lege sprinters tussen het opstelterrein en hun start- of eindstation in Uitgeest zullen gaan rijden.
Pin It
Bekeken: 4328x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/