Heerhugowaard Centraal


Ouders die dat wensen kunnen vanaf nu hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze wijziging van de Wet BRP komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun kind niet in deze basisregistratie voorkomt.

Vanaf 3 februari is het met terugwerkende kracht mogelijk om levenloos geboren kinderen in de BRP te registreren. Voor de registratie maakt het niet uit hoe lang het geleden is en ook niet hoelang de zwangerschap heeft geduurd. Het is een belangrijk stap voor ouders die jaren naar dit moment hebben toegeleefd.

De aanvraag kan worden ingediend bij de eigen woongemeente. Het betreft een persoonlijke aanvraag, elke ouder dient schriftelijk een aparte aanvraag in. Met deze registratie worden doodgeboren kinderen zichtbaar voor de ouders via mijnoverheid.nl en op een uittreksel van de BRP.

Andere overheidsinstanties ontvangen geen gegevens over de baby. Voor in Nederland levenloos geboren kinderen geldt dat er een akte van geboorte van de burgerlijke stand nodig is, om de registratie in de BRP te doen.

Mensen die de wens hebben of meer informatie willen kunnen contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC). Informatie over de registratie van een kind in de gemeente Alkmaar is te vinden op alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl