Heerhugowaard Centraal


Opnieuw zijn beelden opgedoken van gedetineerden die Penitentiaire Inrichting Zuyder Bos in Heerhugowaard op stelten zetten. op deze  videobeelden is te zien dat één van hen rapt, één wordt aangemoedigd een joint te roken en een ander draagt de uniformjas van een bewaker.

De filmpjes zijn, net als de vorige keer, met een mobiel gefilmd terwijl die, net als drugs, streng verboden zijn. De Dienst Justitiële Inrichting laat aan De Telegraaf weten dat dit totaal onwenselijk is en dat dit soort incidenten er voor zorgen dat de scherpte op de werkvloer extra onder de aandacht van het personeel wordt gebracht.

Een bewaker laat de krant weten dat de jas van een bewaker goud waard is voor een crimineel omdat die zich dan voor kan doen als een bewaker. De dienst ontkent dat de jas op die manier ingezet kan worden omdat de bewakers in Zuyderbos de gevangenen zouden herkennen.

Naar aanleiding van filmpjes die eerder op internet verschenen werden de betrokken gedetineerden in een isoleercel geplaatst en er werd onderzoek gedaan hoe de telefoons en de drugs in de cellen terecht konden komen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl