Heerhugowaard Centraal


Minder CO2-uitstoot, een slimmer energiesysteem en meer ruimte voor groen of speelplaatsen. De laatste ontwikkelingen op de deeleconomie zijn de woningbouwprojecten waarbij elektrische deelauto's geleverd worden. In Heerhugowaard staat zo'n project gepland, meldt het NHD.

Projectontwikkelaar Henselmans heeft plannen om aan de Stationsweg in Heerhugowaard 60 appartementen te bouwen en op te leveren met twee, gratis te gebruiken, elektrische deelauto's. Het idee is dat de Vereniging van Eigenaren de auto's aanschaft en dat bewoners met een app een auto kunnen reserveren voor gebruik.

Het idee om een elektrische auto met de buren te delen is niet nieuw in Nederland. Steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amstelveen, Amersfoort en Apeldoorn hebben een jaar geleden met staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) de 'City Deal' ondertekend. Diverse partijen hebben afgesproken om  samen ervaring op te doen met het delen van elektrische auto's in combinatie met door woningen opgewekte zonne-energie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl