Heerhugowaard Centraal


"Hebben wij een date op 20 maart", vroegen leden van GroenLinks Heerhugowaard donderdag aan voorbijgangers bij Middenwaard. Ze deelden Valentijnskaarten uit  en gingen met passanten in gesprek over de komende Provinciale Staten verkiezingen. De actie kreeg veel positieve reacties.

De leden van GroenLinks probeerden de harten van passanten te veroveren. Met een echte valentijnskaart, een liefdesgedicht over Noord-Holland met veel hartjes en de tekst "Hebben wij een date op 20 maart?" wilden de GroenLinksers kiezers verleiden om op 20 maart voor hun partij te stemmen.

Kandidaat statenlid nummer 18 Roy Korbijn: "Mensen met een hart en liefde voor een groene, duurzame en sociale provincie kunnen moeilijk anders dan GroenLinks stemmen. GroenLinks Noord-Holland heeft de (sic.) motto voor verandering hoog in het vaandel, Noord-Holland biedt als provincie veel en als trotse Noord-Hollander zie ik dat ook wel, maar er is altijd ruimte voor verbetering!"

Korbijn wijst naar het openbaar vervoer. Hij vindt dat het niet alleen draait om kostendekking van buslijnen. "Er wordt in de kop van de regio flink bezuinigd en daar moeten we voorzichtiger mee omgaan. Want goed, betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer vormt een serieus alternatief voor de auto en moet gestimuleerd worden als schone en efficiënte manier van reizen."

GroenLinks vindt dat onze mooie provincie onder druk staat. "Jarenlang is er teveel ruimte gegeven aan asfalt, bio-industrie en fossiele bedrijvigheid", aldus Korbijn. "Er is niet voldoende gewerkt aan de bedrijvigheid van de toekomst en te veel vastgehouden aan een achterhaalde fossiele economie. (...) Het groen in het weiland is eentonig en kaal geworden, met steeds minder bloemen en weidevogels. De provincie bungelt onderaan de duurzame ranglijsten, maar het huidige provinciebestuur is er trots op dat er niet meer windmolens geplaatst kunnen worden. Te veel mensen krijgen geen eerlijke kansen om zich te ontwikkelen en te ontplooien. En daarom is het tijd voor verandering, 20 maart daar gaat GroenLinks we voor!" (foto: Facebook / GroenLinks Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl