Heerhugowaard Centraal


Jessica Schilder heeft zaterdag brons gewonnen met kogelstoten tijdens het Nederlands Indoorkampioenschap atletiek in Apeldoorn. Met 15.84m kwam de 19-jarige Hera-atlete dicht in de buurt van de limiet van 16,00m voor het EK voor atleten onder 23 jaar, dat in juli plaatsvindt in de Zweedse plaats Gävle.

Jessica was erg blij met haar prestatie. Na een moeilijke periode besloot ze met haar trainer Hans Arnhard over te stappen van de traditionele aanglij naar de draaitechniek. Dat was nog niet lang geleden. Dat ze daarmee nu al bijna 16 meter stoot is opmerkelijk.

Brons was eigenlijk het hoogst haalbare. De Hera-atlete begon bescheiden met 15,08m en stond daarmee meteen derde. Echter, die plek was zeker nog niet veilig. Daarna verbeterde Jessica zich echter elke stoot, tot ze uiteindelijk in de zesde poging tot 15,84m kwam.

Ook Heranen Ronald Dekker en Sandy Lundgren namen deel aan het NK indoor. Voor Ronald ging het vooral om het clubrecord van 50,60s op de 400m. Hij had echter de pech in de krappe baan 1 te moeten lopen. Ronald haalde zijn doel nét niet. Met 50,89s eindigde hij op de 20e plaats. Sandy had haar dag niet echt en bleef op de 60m sprint steken op een tijd van 8,21s (archieffoto: Björn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl