Gemeente Heerhugowaard heeft besloten een pand wat ze zelf in bezit hebben onteigenen om het te kunnen slopen, met als de verkeersveiligheid te verbeteren. Het gaat om een woonboerderij aan de Middenweg, tegenover tuincentrum Intratuin. Het pand staat in een bocht van de Middenweg wat er voor zorgt dat het overzicht in de bocht voor weggebruikers slecht is.

De bocht moet verbreed worden voor een fietspad, zodat de veiligheid voor fietsers ook beter wordt. Hiervoor moet echter wel de naastgelegen sloot verlegd worden. Om dat allemaal te kunnen uitvoeren moet de boerderij dus gesloopt worden.

De huurder van het pand heeft er geen problemen mee om te verhuizen, maar hij wil er wel een een zelfde soort woonplek voor terug. Dat kan de gemeente echter niet regelen want die zijn er niet, waardoor de enige optie om het pand toch te kunnen slopen was om de boerderij te onteigenen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl