00:00
55
00:00


Een strak en representatief pand, de (vele) medewerkers goed herkenbaar en een dikke rij klanten voor de deur. Zaterdagochtend opende wethouder Jan van der Starre Cyan, de nieuwste kringloopwinkel van Heerhugowaard. Door de al eerder genoemde factoren en een hippe, enthousiaste en makkelijk pratende directeur deed de opening denken aan de lancering van een nieuwe telefoon van dat bekende fruitige merk.

"Cyan is de Engelse spelling van Cyaan, die mooie kleur blauw die staat voor nieuw leven. En wij willen mensen én spullen een nieuw leven geven", verteld directeur Stephan Barendse het publiek dat al voor de opening van de winkel in de rij staat. Om na het knippen van het lintje door de wethouder daar nog aan toe te voegen: "Geef ze een applaus!" De vriendelijke lach is nauwelijks van zijn gezicht te krijgen en belichaamt wat Cyan wil zijn. "Het is mooi dat we hier een bijdrage leveren aan de circulaire economie want we kunnen niet lleen maar blijven consumeren", zegt Barendse.

Cyan is de vijfde kringloopwinkel in Heerhugowaard maar is in meerdere opzichten anders dan de andere. De uitstraling en presentatie is strak en modern en geeft daardoor meerwaarde aan de aangeboden spullen. Het werpt de vraag op of naar de toekomst toe de meer traditionele kringloopwinkels het wel gaan redden tegen dit soort initiatieven. Cyan is onderdeel van de Stichting Teen Challenge Nederland, een christelijke stichting waar onder andere ook een aantal jongerencentra onder vallen. De winst van de kringloopwinkel gaat naar de eigen goede doelen zoals het eigen jongerencentrum 'The Gate'.

"Je kunt niet meer draaien op subsidies. Subsidies zijn prima, maar je zult moeten ondernemen om in je eigen onderhoud te voorzien". legt Barendse uit. "Onze doelgroepen ontmoeten elkaar hier", gaat hij verder, doelend op de vele vrijwilligers die in de winkel actief zijn. Het is duidelijk dat Cyan flink gaat schudden aan de bomen in de wereld van de kringloop. En dat er waarschijnlijk wel een appeltje hier en daar zal vallen...

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl