Heerhugowaard Centraal


De uitslag van de verkiezingen in gemeente Heerhugowaard voor de Provinciale Staten is bekend. Met een veel hogere opkomst dan vier jaar geleden, 52,9 tegen 45,5 procent, is het Forum voor Democratie ook in Heerhugowaard als winnaar uit de stembus gekomen. Van de voorname partijen boekte GroenLinks grote winst, terwijl de rest terrein verloor. Vooral D66, PVV en SP kregen klappen.

Het Forum voor Democratie verwierf in Heerhugowaard 18,7 procent van alle stemmen. De top drie bestaat verder uit de VVD (14,7%) en GroenLinks (10,0%). D66 tuimelde van 12,1 naar 7,5 procent, PVV van 13,5 naar 6,6 procent en SP van 12,9 naar 6,3 procent. Een en ander betekent dat in de Provinciale Staten FvD, GL en VVD op negen zetels uitkomen en D66 en PvdA beide op zes.

Wie de coalitie in Noord-Holland gaat vormgeven is nog niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is, is dat het een flinke taak gaat worden. Drie partijen hebben hetzelfde aantal zetels behaald en diverse standpunten verschillen aanzienlijk.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl