Heerhugowaard Centraal


Zes weken lang hebben kinderen uit azc Heerhugowaard spelenderwijs gewerkt aan een levensgrote installatie. Onder leiding van kunstenares Saskia van Schagen werkten ze ijverig met stof, papier, schaduw en licht om hun creativiteit zichtbaar te maken voor de allereerste tentoonstelling van het Vrolijk Museum. Vanaf de opening op vrijdagavond 5 april is hun werk gratis te bezichtigen.

Stichting de Vrolijkheid verhuisde in 2018 van azc Alkmaar naar azc Heerhugowaard en het Vrolijk Museum ging mee. Dit ouder-kind project is er voor en door azc bewoners. Ze regelen zelf taken zoals inrichting en communicatie. Het museum heeft glazen (buiten)wanden, zodat het werk dag en nacht is te bezichtigen. In thematische workshops zetten ouders en kinderen hun gedachten om in vrolijke beelden, geuren, smaken, geluiden. Er komen per jaar zo'n vier exposities. Het Waardse Vrolijk Museum is het tweede in het land. Het eerste staat sinds 21 december 2016 in azc Den Helder.

De opening vindt plaats tussen 20:15 en 21:30 uur. Aanmelden voor de opening en ook latere bezichtiging kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Blijf op de hoogte via vrolijkheid.nl en facebook.com/vrolijkheidheerhugowaard. (foto: Facebook / Vrolijkheid Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl