Heerhugowaard Centraal


Woensdag zal de Onafhankelijke Partij Alkmaar in gesprek gaan met de Dorpsraad van Sint Pancras. Dit naar aanleiding van de recente mediaberichten waarin de Dorpsraad stelt dat inwoners van Sint Pancras liever fuseren met gemeente Alkmaar dan gemeente Heerhugowaard.

"OPA kan zich voorstellen dat de Alkmaarse stadsregering zich gaat inzetten om er voor te zorgen dat Sint Pancras weer een eenheid wordt en bij Alkmaar komt", laat fractieleider Victor Kloos weten."Zeker als de gemeenschap het wil; de historische vergissing uit het verleden om Sint Pancras in twee stukken te ‘knippen’ kan nu worden gecorrigeerd."

De Dorpsraad heeft een petitie opgezet voor Pancrassers die zich liever aansluiten bij gemeente Alkmaar. De teller staat op dit moment op 680, terwijl Sint Pancras rond de 6.050 inwoners heeft, van jong tot oud. Het voornaamste argument van voorstanders is dat Sint Pancras tegen Alkmaar aan ligt, maar ook de grotere verbintenis met de stad wordt genoemd. (foto: Bing Maps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl