00:00
55
00:00


Afgelopen weekend stond sportcomplex De Meent Bauerfeind in het teken van de derde editie van de 'Friendship Cup', een internationaal toernooi voor ritmische gymnastiek. Het was de tweede keer dat het toernooi in De Meent plaatsvond en het was behoorlijk gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. Vorig jaar kwamen de deelneemsters al uit twaalf landen maar dit jaar reisden liefst 350 deelneemsters uit 24 landen naar de Kaasstad af.

De groei is grotendeels te danken aan de goede internationale contacten van de 30-jarige ritmisch gymnaste Alua Bekturova, die zelf ooit op hoog niveau sportte. De Kazachse is nu internationaal jurylid en reist daarom de hele wereld over. "Ik heb alle clubs in de hele wereld uitgenodigd voor dit toernooi en als jurylid heb ik goede contacten binnen de sport". Voor volgend jaar zou ze graag zien dat de groei zich doorzet en er gymnasten uit 30 landen aantreden. En daar houden de ambities niet op: "In de toekomst zou ik hier wel een groot toernooi zoals een WK willen organiseren".

Alua Bekturova startte in 2018 haar eigen club in Alkmaar. Onder de naam Ritmica RG wil ze niet alleen nieuwe talenten opleiden, maar ook de sport waar ze zo van houdt groot maken in 'haar' Alkmaar. Gezien de huidige ledenstop lijkt dat te lukken: "We vinden het belangrijk dat de leden op een professionele manier les krijgen. Daar horen gecertificeerde trainers bij maar het opleidingstraject vraagt tijd. Zodra de nieuwe trainers lessen kunnen verzorgen kunnen we weer verder groeien".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl