Maar liefst 403 voertuigen werden dinsdag tijdens een groots opgezette verkeerscontrole aan de kant gezet op de Pannekeetweg in Heerhugowaard, met onder andere een bonnenregen en drie arrestaties als resultaat. Twee bestuurders zijn aangehouden in verband met drugsgebruik en mochten hun rijbewijs inleveren. De derde had nog een celstraf van twaalf dagen tegoed.

Totaal zijn 51 bekeuringen uitgeschreven, onder andere vanwege rijden zonder rijbewijs, niet hands-free bellen, het rijden zonder veiligheidsgordel en een reeks van technische gebreken aan voertuigen en aanhangers. Verder werden openstaande boetes geïnd van 1.100 en 52 euro.

De Belastingdienst scande met de Automatische Nummerplaatherkenning (ANPR) 4619 voertuigen. Hieruit werden 23 mensen gefilterd met een belastingschuld, maar geen bestuurders van vrachtwagens of bestelbusjes. Tevens werden auto's gescand met een röntgenapparaat, dit bracht geen overtredingen aan het licht.

De controle werd verder uitgevoerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Douane, Deurwaarders, studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en veiligheid Politie (HTVP) en de Provincie Noord-Holland.
Pin It
Bekeken: 4172x
https://ee.itk.ac.id/data/