De jongeren en jong volwassenen die tijdelijk wonen in Hugo Oord hielden donderdag ter kennismaking een Open Huis voor buurtbewoners. De open dag, geopend door Heerhugowaards wethouder John Does en bestuurder Joke van den Berg van Woonwaard, werd druk bezocht.

De bewoners gaven een rondleiding, er was een quiz met mooie prijzen van VUE Heerhugowaard en De Waerd Bowling, een Repair Café en er waren spelletjes te doen. Leerlingen van het Trinitas College Johannes Bosco presenteerden de meubels die zij maakten voor de entreeruimte van Hugo Oord. De hapjes werden verzorgd door bewoners van zowel Hugo Oord als Hugo Waard.

Voor jongeren is het steeds lastiger om woonruimte te vinden. Woonwaard en de gemeente proberen hun kansen in de regio snel te vergroten en hebben daarom tijdelijk meer woonruimte gerealiseerd in onder andere het voormalig woon-zorgcentrum Hugo Oord. Bewoonster Nynke Schoen: "De woningnood onder jongeren is ontzettend hoog en daarom zijn dit soort projecten heel belangrijk. Jongeren hebben weinig nodig en zijn al blij met een eigen plek. Een aparte slaapkamer is wel fijn, maar als jongere hoef je echt geen woning van 65 m2 met drie slaapkamers te hebben."

In 2020 wordt Hugo Oord gesloopt voor nieuwbouw. Tot die tijd kunnen jongeren en jong volwassenen tot 28 jaar oud hier tijdelijk wonen. Een aantal van hen krijgt daarnaast nog wat ondersteuning richting volledige zelfstandigheid.

Het Open Huis werd mogelijk gemaakt door het leefbaarheidsfonds van gemeente Heerhugowaard, de Pieter Raat Stichting, Nehemia, MET Welzijn, Woonwaard, DNO Doen en het Johannes Bosco. (foto: heerhugowaard.nl)
Pin It
Bekeken: 3016x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/