Heerhugowaard Centraal


Omwonenden van het Stadshart hebben bij de gemeente Heerhugowaard aangegeven overlast te hebben van mensen die langdurig hun auto parkeren. Het college van B&W heeft daarom besloten in en rondom het Stadshart de parkeertijden aan te passen, zodat de parkeerdruk beter wordt verdeeld.

Het nieuwe beleid houdt in dat parkeerzones en -tijden in de probleemgebieden op de schop gaan. Voor nieuwbouw geldt dat projectontwikkelaars bij de plannen rekening moeten houden met eigen parkeeroplossingen voor de woningen.

Er wordt een nieuwe parkeerschijfzone ingesteld bij Poort Halfweg, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur een parkeerschijf gebruikt moet worden. Rondom Dolomiet en Koraal verschuift de eindtijd van 17:00 uur naar 20:00 uur, bij Brasserhof/Middenweg van 20:00 uur naar 22:00 uur en bij het gemeentehuis kan straks geparkeerd worden vanaf 7:00 uur in plaats van vanaf 10:00 uur. Voor de zomervakantie moeten de nieuwe zones in gebruik genomen worden, behalve bij Dolomiet en Koraal. Hier is het nog wachten op de voltooing van de bouw van de Coraal. Zodra het nieuwe parkeerbeleid hier in gaat, krijgen bewoners en vergunninghouders hierover bericht van de gemeente.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl