Heerhugowaard Centraal


Jessica Schilder heeft tijdens een wedstrijdje in Utrecht haar record kogelstoten verbeterd van 16,24m naar maar liefst 16.81m.  Ze stootte die afstand zelfs twee keer, en ook nog een 16,68m. Jessica voldeed ruimschoots aan de limiet van 16,00m voor het EK Atletiek onder 23 jaar in Gävle, Zweden en nestelt zich dicht achter de koploopster van de nationale ranglijst 2019.

"Ik ben hier natuurlijk super blij mee, dit is flink verder", aldus Jessica op Facebook. Ze bevestigt meteen dat de moeilijke periode die ze kende echt voorbij is. Op 10 maart kwam Jessica al tot 16,18m. maar het record van de pas 20-jarige atlete stond al bijna twee jaar. In het najaar gooide ze met trainer Hans Arnhard het roer om en stapte over van de aanglij naar de lastige draaitechniek. "De verwachting was er wel dat ik hiermee verder kan komen, maar ik moest het wel gaan aanleren, en het moet er natuurlijk wel uitkomen."

Bijna had ze niet meegedaan aan de wedstrijd. "Deze week voelde ik iets knappen in mijn bovenbeen. Bleek een overbelasting te zijn", laat Jessica weten. "Ik ben gelijk in behandeling gegaan en kon na flink intapen toch de wedstrijd doen." (archieffoto: Björn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl