Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Live muziek, een kofferbakmarkt, eten en drinken, een draaimolen, oldtimers, legervoertuigen, ponyrijden en andere kinderactiviteiten: Heerhugowaard vierde 5 mei met talloze activiteiten en heel veel gezelligheid, ondanks de hagelbui die in de ochtenduren over kwam. De Waardse Bevrijdingsdag was een groot succes.

Ook dit jaar werd het ‘bevrijdingsvuur’ op het bevrijdingsfestival ontvangen door burgemeester Bert Blase, nadat het door atleten van AV Hera langs diverse monumenten en instellingen was gedragen, onder begeleiding van een stoet legervoertuigen.

Riet Spaans zit achter haar auto, met voor zich haar koopwaar. "Ik spaar een heel jaar voor deze markt, ik heb ook al een leuk centje bijverdiend." Spaans weet wat vrijheid en het gebrek daaraan betekenen, want ze heeft de Tweede Wereldoorlog bewust meegemaakt. Toen ze een jaar of acht was, kwam de bevrijding. "Ik bedank de Canadezen nog steeds, zij hebben ons vrij gemaakt. Voor mij is Bevrijdingsdag heel bijzonder, en ik ben gelukkig. Toen waren we arm, nu zijn we rijk."

Tijdens het Bevrijdingspop traden artiesten en bands op, goed voor een mengelmoes van muzieksoorten die zorgde voor leuke afwisseling. Memphis, Janssen &Janssen, Lianne Kenter, Andre en Demi Boekel, Maas, Joost de Vries en DJ Bob E traden op en kregen de boel lekker los en ook de headliner van de dag, DRUKWERK, maakte er een mooi feest van.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl