Heerhugowaard Centraal


Donderdag 23 mei zijn in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement. Belangrijke thema's waar het nieuwe Europese parlement zich vijf jaar lang mee zal bezighouden zijn de economie, migratie, klimaatverandering en veiligheid. In Heerhugowaard kan er op 26 locatie gestemd worden.

Tijdens de verkiezingen mogen volwassen inwoners van Nederland en van andere landen in de Europese Unie naar de stembus. Er wordt gestemd op nationale politieke partijen om te bepalen wie het Europese volk zullen gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement.

Op de stempas die wordt toegestuurd staat het adres van een stembureau in de buurt, maar het staat mensen vrij om een andere stemlocatie in de gemeente te kiezen. Iemand machtigen om te stemmen kan natuurlijk ook. De stembureaus zijn donderdag 23 mei geopend van 7:30 uur tot 21:00 uur. Zie heerhugowaard.nl voor een overzicht van stemlocaties. Wie zijn of haar stempas kwijt is, kan tot 22 mei 2019 een nieuwe aanvragen op het gemeentehuis.

Voor wie nog niet weet op welke persoon of partij te stemmen is er stemwijzer.nl. Na invulling van een vragenlijst wordt weergegeven welke politieke partijen hierbij het beste aansluiten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl