Heerhugowaard Centraal


Maandagmiddag ontstond rond 16:00 uur een grote stroomstoring in Heerhugowaard, Oudkarspel, Noord- en Zuid-Scharwoude. De stroomuitval vond plaats in de zeven postcodegebieden 1701, 1702, 1703, 1722, 1723 en 1724 en trof bij elkaar 26 straten. Ook de verkeerslichten werken niet meer. Liander heeft hulptroepen ingezet, maar de storing duurt naar verwachting nog tot 18:00 uur, is te lezen op de website van Liander.

Op de Facebookpagina van winkelcentrum Middenwaard werd rond 16:30 uur gemeld dat er kortsluiting is ontstaan in een ondergronds verdeelstation. Een woordvoerder van Liander liet echter weten dat monteurs nog op zoek zijn naar de plek waar de storing is ontstaan. Wanneer de locatie gevonden is zal de stroom omgeleid worden en kan er aan herstel gewerkt worden. De woordvoerder verwacht dat er inderdaad rond 18:00 uur weer stroom zal zijn.

[UPDATE] Diverse inwoners wisten te melden dat er een explosie had gevonden op de Stationsweg, die in de wijde omgeving te horen was. Naar verluidt betrof het een verouderde stroomkabel, maar er wordt ook gesproken van veel rook uit een elektriciteitshuisje. De brandweer kwam ook op de plaats van het incident af. De stroomstoring duurde volgens een bewoner tot 19:00 uur.

Diverse winkels in Middenwaard met een noodaggregaat zijn nog open, maar meerdere winkeliers zonder stroom sloten de deuren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl