Een 24-jarige beroepschauffeur uit Heerhugowaard is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur en een negen maanden durende rijontzegging, omdat hij op 21 maart 2017 inreed op een file op de Westerweg. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij vijf gewonden vielen, waaronder de chauffeur zelf.

De bestuurder van de vrachtwagen zag te laat dat de auto's voor hem langzamer waren gaan rijden, wat mogelijk veroorzaakt werd door een ongeval dat kort daarvoor had plaatsgevonden. De chauffeur liet zijn gas los en week uit naar rechts richting een sloot, maar raakte hierbij het bestelbusje voor hem, dat daardoor drie auto's daarvoor aantikte. De bestuurder van het busje raakte zwaargewond en moet nog jaren revalideren. De chauffeur raakte ook zwaargewond en heeft een revalidatietraject doorlopen.

Het vonnis is iets lager uitgevallen dan wat er normaal gesproken staat voor een dergelijke zaak. Dit omdat het al meer dan twee jaar geleden is dat het ongeval plaatsvond, de chauffeur zelf zwaargewond raakte, zijn oprechte spijt toonde en sinds kort weer fulltime aan het werk is.

 
Bekeken: 2117x