Een 19-jarige man uit Heerhugowaard is veroordeeld tot een taakstraf van 220 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand wegens het mishandelen van een politieagent, beveiliger en uitgaanspubliek.

De man ging twee keer in de fout: op oudejaarsavond 2017 heeft hij een handtas gestolen in een kroeg in Schagen, en op 12 april vorig jaar mishandelde hij diverse mensen bij feesten in Heerhugowaard. Bij Palm Beach en Dancing Marlène sloegen de stoppen door bij de man en mishandelde hij een beveiliger, wiens bril hierdoor sneuvelde, en een politieagent die hem onder controle probeerde te krijgen. De diender had de man tegen de grond gewerkt en moest dit bekopen met een knietje in zijn gezicht. De verdachte zei zich van dit incident niets te kunnen herinneren.

Hij moet een schadevergoeding van 385 euro aan de agent betalen, en moet de kapotte bril van de beveiliger vergoeden. Dit kost hem nog eens 379 euro. De man ontloopt een onvoorwaardelijke celstraf omdat hij niet eerder met justitie in aanraking is gekomen.

 
Bekeken: 2031x