Heerhugowaard Centraal


meerdere voetbalclubs kampen met hetzelfde probleem; het vinden van trainers. Bij Hugo Boys in Heerhugowaard-Noord is het niet anders, de club kampt met een tekort aan jeugdtrainers. Eén jeugdtrainer gaat binnenkort de club verlaten en het handjevol "die-hard"-vrijwilligers geven aan dat niet vol te houden.

"De spoeling is dun," zegt de secretaris Lex Rendering van Hugo Boys. "We hebben hier in Noord rondgevraagd, maar daar hebben we niemand kunnen vinden. De jongeren onder 19 moeten getraind worden door iemand met kennis en ervaring. We willen gewoon mensen voor de groep zetten die de juiste papieren hebben en het team verder kunnen brengen." De club zoekt dus twee of drie echte  jeugdtrainers. "

Naast het eerste elftal van o19 moeten ook de teams die eronder zitten getraind worden. "Die willen niet meer door hun ouders getraind worden," zegt de secretaris. "Uiteindelijk moeten zij ook doorstromen naar het eerste elftal zodat we daar ook profijt hebben." Het lukt Hugo Boys nog wel om de jongeren training te geven, maar dat gaat niet altijd even gemakkelijk. "Ze krijgen wel training, maar dan krijgen ze dus training van mensen die niet altijd de juiste papieren hebben. Papieren is niet per se een voorwaarde, kennis en ervaring is belangrijk."

Hugo Boys is een voetbalvereniging met een dorps karakter. "We hebben niet echt de mentaliteit van 'we gaan de eerste klasse of eredivisie halen'. We moeten het hebben van onze sympathie en gezelligheid", vertelt Rendering.

Geïnteresseerden kunnen contact met hem opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl