Heerhugowaard Centraal


KPN is maandag in Zuidwijk en Huygenhoek gestart met de uitbreiding van het Heerhugowaardse glasvezelnet. Omdat de werkzaamheden startten in de straat waar obs De Hasselbraam staat, heeft schooldirecteur Janette Kuipers het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Na aanleg van een kabelbuis mochten schoolkinderen het zand weer terug de geul in scheppen.

“We kunnen onze kinderen niet vroeg genoeg leren omgaan met de toekomst. Lesgeven zonder snel internet is als lesgeven met verouderde boeken en een krijtbord. Het onderwijs kan niet zonder glasvezel”, aldus Janette Kuipers.

Het glasvezelnetwerk wordt straat voor straat aangelegd. Bewoners worden enkele dagen van tevoren ingelicht. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen. Naar verwachting is het project begin juli afgerond. Elke vrijdag van  14:00 tot 20:00 uur is er een informatiepunt bij de Albert Heijn, Anna Clasina op Het Landtplantsoen 11. Online is informatie te vinden op kpnnetwerk.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl