Mede vanwege het 150-jarig bestaan van het lokale brandweerkorps, was Heerhugowaard zaterdag gaststad voor een voorronde van de nationale jeugdbrandweerwedstrijden. Teams onder andere helemaal vanuit Zeeuws-Vlaanderen en Middelburg streden voor een plekje in de finale, die 15 juni plaatsvindt in Veenendaal. De wedstrijden waren een succes, al deed vanuit de eigen regio alleen een Alkmaars team mee, dat uiteindelijk in de middenmoot eindigde.

Tien junioren- en elf aspirantenteams lieten hun bluskunsten zien op twee vooraf nog geheime locaties, ten overstaande van een deskundige jury. Uiteindelijk behaalde Alblasserdam een dubbelslag door in beide categorieën te winnen. Burgemeester Bert Blase reikte in sportcomplex de Waardergolf de prijzen uit. Voor hem extra leuk, want hij is oud-burgemeester van Alblasserdam.

De aspiranten van de Alkmaarse jeugdbrandweer eindigden als zevende. Het team scoorde de meeste punten op het aspect 'Aanvalsploeg', maar liet veel punten liet liggen op het aspect 'Baancommissaris'. (foto's: Twitter
/ @Stevenvdlooij)
Pin It
Bekeken: 1999x
https://ee.itk.ac.id/data/