Heerhugowaard Centraal


Zondag vond in Heerhugowaard de lokale derby KSV - WMC plaats en deze  eindigde in een monsterzege van 24-0. Moet gezegd worden dat WMC het seizoen een beetje opgegeven heeft omdat het zonder winst onderaan staat in de Zondag 4e Klasse C, maar dat wil niet zeggen dat het team maar over zich heen liet lopen. KSV staat nu dankzij de hoge score op doelsaldo aan kop.

"Het niveauverschil was behoorlijk groot", vertelt topscorer Danny Konijn lachend tegenover mediapartner NH Nieuws. "Maar evengoed is het best heel knap van ons. Ik ben ook wel blij met die dertien treffers."

KSV moest wel even op gang komen. Het eerste doelpunt viel 'pas' na negen minuten. Danny: "En ondanks een niveauverschil deed WMC echt z'n best. Bovendien gingen de makkelijkste ballen mis. We hebben twee penalty's gemist en regelmatig misgeschoten. Dus 40-0 had ook gekund!"

Dankzij het resultaat kan aartsrivaal Strandvogels uit Wervershoof verslagen worden in de competitie. "Maar dat wordt nog héél spannend", aldus Konijn. "We hebben maar een doelpunt verschil en we moeten beide nog één wedstrijd spelen. Zij moeten tegen de nummer 11, wij tegen de nummer 3. We spelen aankomende zondag tegelijkertijd, dus dat wordt spannend tot de laatste minuut!"

Wie fraude vermoedt heeft het volgens de topscorer mis. "Ik snap dat zo'n uitslag voor opgetrokken wenkbrauwen zorgt, maar het is echt eerlijk gegaan. Ik moet wel zeggen dat WMC de competitie al een tijdje heeft opgegeven. Bovendien was het voor sommige tegenstanders al de tweede wedstrijd van de dag. Maar zo'n grote zege hadden we ook niet verwacht."

Konijn is te spreken over de manier waarop WMC met hun verlies omging. "Ze waren heel sportief en zelfs onder de indruk. 'Die zat er mooi in', hoorde ik een paar keer. Dus de sfeer was echt top, ook bij ons."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl