Woensdag 22 mei onthult gemeente Heerhugowaard het ontwerp voor de belevingstuin in De Draai. Het ontwerp is van kunstenaar Irene Fortuyn, met inbreng van omwonenden en Esdégé Reigersdaal. Fortuyn: "We maken van de belevingstuin een plek waar de bewoners van het Erf en de buurtbewoners zich thuis voelen. Waar het fijn is om te zijn om andere mensen te ontmoeten."

Overdag is de belevingstuin voor iedereen geopend, ’s avonds wordt deze afgesloten. De tuin krijgt een podium voor kleinschalige optredens en hiervoor wordt, samen met Waardse cultuurpartners, een cultuurprogramma samengesteld. Naast de tuin komt een theehuis. Naar verwachting gaat de tuin eind september open.

Inwoners en medewerkers van Reigersdaal dachten in een tweetal bijeenkomsten mee over de inrichting en toegankelijkheid van de tuin. In het ontwerp zijn brede paden getekend voor bezoekers met een beperking. Onderdeel van het ontwerpplan was een kleurplaat.

Wethouder John Does opent de presentatie om 17:00 uur in de glazen kas van Het Erf aan de Madeliefstraat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl