Middelbare scholieren van Het Murmellius Gymnasium uit Alkmaar hebben hun oude skeelers gedoneerd aan asielkinderen in het azc in Heerhugowaard. Het initiatief kwam van gymleraar en vrijwilliger Paul Stroomer. Dit meldt het NHD.

Stroomer bezoekt het asielzoekerscentrum iedere week, waar hem het verschil tussen de kinderen daar en de leerlingen uit zijn klas goed duidelijk wordt: "Mijn gymnasiumleerlingen hebben doorgaans alles wat ze maar wensen. Deze kinderen hebben helemaal niets." En daar wilde hij verandering in brengen.

Stroomer en klas 2D, waar hij mentor van is, bedachten samen de actie 'Skeelers voor asielers'. Zij probeerden met posters, limericks en door op skeelers langs de klassen te gaan, hun medeleerlingen aan te sporen om hun oude skeelers te doneren. En met succes: in de twee weken dat de actie duurde, zijn er meerdere dozen vol verzameld.

Dinsdagmiddag was het tijd om de rolschaatsen langs te brengen bij de asielkinderen, die vooral afkomstig zijn uit Syrië en Eritrea. Stroomer heeft twee keer heen en weer moeten rijden om alle skeelers naar het azc te brengen. De 13-jarige scholiere Eva Groenland doneerde haar oude skeelers en die van haar twee broertjes. De vreugde van de kinderen toen ze de donatie in ontvangst namen, zal ze niet snel meer vergeten: "Er zijn kinderen die het veel minder goed hebben dan wij. Je realiseert het je niet, maar nu zie ik het. Zo blij als ze zijn met een paar oude skeelers."
Bekeken: 2562x