Heerhugowaard Centraal


Karavaan is in aantocht en speelt dit jaar voor het eerst op een locatie in Heerhugowaard, maar krijgt daar van de gemeente Heerhugowaard geen toestemming voor. Tenminste, volgens de gemeente, maar Els Schipper van Karavaan blijft hoopvol.

'Theater op bijzondere locaties' zoals Karavaan al jaren doet, is al jaren een goede bekende in Alkmaar, maar nieuw voor Heerhugowaard. De gemeente stuurde woensdag een persbericht uit dat Karavaan geen toestemming krijgt om volgende week te spelen bij boerderij Beers op de Rustenburgerweg. "De schuur voldoet niet aan de brandveiligheidseisen die voor deze voorstellingen wel zouden moeten gelden.", staat in het bericht.

Schipper was verbaasd over de snelle verspreiding van het persbericht. "Donderdagmorgen heeft de burgemeester nog met de wethouder gezeten en eind van de middag heb ik met gemeenteambtenaren op de locatie afgesproken om te kijken wat er allemaal precies nodig is zodat de gemeente wèl akkoord gaat."

Al bijna 25 jaar regelt Schipper van Karavaan theatervoorstellingen op de meest gekke plekken, van boerderijen tot verlaten fabriekshallen. "We treffen altijd alle maatregelen om een veilige voorstelling neer te zetten. Veiligheid staat bij ons met stip op één."

De Waardse locatie is volgens haar de "niet de meest spannende locatie om theater te organiseren". Wel is het voor de eerste keer dat er in Heerhugowaard gespeeld wordt, waar blijkbaar net wat andere regels gelden. "Daar moeten we even uit zien te komen, maar dat gaat goed komen", reageert Schipper overtuigd. "We gaan er vanuit dat de voorstelling gewoon doorgaat." Ook even verderop, aan de andere kant van de gemeentegrns met Alkmaar is een voorstelling gepland, daar is wel toestemming voor.

Naar een andere locatie uitwijken is geen optie. "We zijn al op de locatie aan het repeteren. Het is een professioneel gezelschap en zij maken de hele voorstelling op deze plek. Je kan niet het hele zwikkie oppakken en 500 meter verder neerzetten." Daarbij is het te kort dag om op een andere locatie voorzieningen te treffen en vergunningen te regelen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl