Het heren- en damesteam van Hera deden zondag, ondanks een aantal afmeldingen, goede zaken in de landelijke 2e Divisie. De mannen wonnen de poule in Grootebroek en stegen van zeven naar vier. Bij de dames viel het stokje op de 4x100m estafette, anders hadden ze de poule ook gewonnen en stonden ze nu niet vijfde maar derde. Beide teams laten zien dat ze na promotie vorig jaar al klaar zijn voor de 1e Divisie.

Ook vlaggenschip Jessica Schilder had haar dag niet, maar met een kogelstoot van 15,45m was ze evengoed oppermachtig. Verder is rond eigen niveau gepresteerd en werden er diverse persoonlijke records genoteerd. Niet lang na zijn 400m was er ook winst voor Ronald Dekker op de 400m horden (55,56s), ondanks een lichte trainingsachterstand. Eddy Cardol komt nog maar weinig aan trainen toe, maar won het kogelstoten toch (13,68m).

Ook de jongste teamleden behaalden veel punten. De pas 15-jarige Noah Verduin werd tweede bij het speerwerpen (38,31m), en leeftijdsgenoot Femke Jonker pakte twee derde plaatsen. Ze sprong een dik record van 5,42m ver en debuteerde op de 400m horden netjes in 1:10.93 min. De 16-jarige Jeff Tesselaar werd ook derde bij het verspringen dankzij een record (6,31m) en de net zo oude Julia Jongejeugd werd met 1,60m hoog vierde.

En dan was er nog een tweede plaats bij het polsstokhoogspringen voor Marijke Langendijk (3,10m). A-junior Pepijn Smilda moet nog veel op de balkpassages trainen, maar werd toch derde op de 3000m steeple chase (10:10,65 min.). Routinier Sandy Lundgren claimde ook een derde plek, maar dan op de 200m sprint (26,38s), na daarvoor haar record iop de 100m benaderd te hebben (12,84 - 4e).

Over drie weken is de laatste voorronde. Ook dan is het motto 'heel blijven en geen grote fouten maken'. (foto's: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 2413x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/