Heerhugowaard Centraal


Het bestuur van HalteWerk is van plan om voortaan achter gesloten deuren te vergaderen. Hiervoor vroeg woensdagavond het college toestemming aan de gemeenteraad. D66 en GroenLinks vinden het geen goed idee: "Het vertrouwen in de politiek wordt er niet groter door, " zegt raadslid Anja Grim van D66 als ze haar motie tegen dit plan toelicht.

"Er valt voor de raad niet te controleren wat er besproken is", redeneert Grim. "De context gaat verloren en diverse standpunten kunnen niet met elkaar vergeleken worden." Grim haalt aan dat in de wet al geregeld is dat er besloten vergadert mag worden. Dit kan alleen als het onderwerp daarom vraagt en bestuursleden daarmee akkoord gaan.

Verantwoordelijke wethouder Fintelman heeft openbaarheid en transparantie ook hoog in het vaandel staan, maar vindt dat niet alles wat passeert in het dagelijks bestuur van HalteWerk open en bloot naar buiten gebracht moet worden.

"Sinds de oprichting van HalteWerk in 2015 zijn er destijds een aantal zaken geregeld, maar niet naar volle tevredenheid." Finkelman ziet deze wijziging op de Gemeentelijke Regeling van Halte Werk meer als een verbeteringsherstel. Iets dat bij de start van Haltewerk al geregeld had moeten zijn. "Ik vraag u om het vertrouwen dat u mij en ons kunt aanspreken. Het is aan u om te zeggen: heeft u dat vertrouwen of niet."

Het vertrouwen kreeg hij van de raad, met uitzondering van D66, GroenLinks en PvdA. Ook de motie werd afgewezen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl