Heerhugowaard Centraal


Zaterdag 8 juni is alweer de vierde editie van Blues Night in Cool te Heerhugowaard. Verwacht een avondvullend programma vol vette blues van vier Nederlandse topbands uit het bluescircuit. Ralph de Jongh trapt en sluit af met zijn band. Daartussen treden op Ruben Hoeke met zijn crew, King of the World en Johnny & Guus Laporte met support.

Het Parool schreef over Ralph de Jong: “Als bezeten door B.B. King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt Ralph de Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama.”

Ruben Hoeke is sinds jonge leeftijd verknocht aan de gitaar. Hij werd in 2008 verkozen tot Nederlands Beste Gitarist en in 2014 tot Beste Blues en Rock Gitarist Benelux. Hij speelt samen met drie gitaartalenten een mix van soul, vette rock en stampende rhythm & blues.

King of the World is met nieuwe gitarist Stef Delbaere klaar voor het clubcircuit. Naast lovende reviews en optredens op festivals als North Sea Jazz en Ribs ’n Blues, heeft de band ook meerdere Blues Awards gewonnen. Jazzism schreef in 2016: “Dit is de beste bluesband die Nederland momenteel kent.”

Johnny en Guus Laporte staan al meer dan 45 jaar op het podium en hebben inmiddels een backpack vol met bluesverhalen. In Cool doen ze verslag van hun bluestocht die ooit begon in Indonesië. Naast verhalen natuurlijk ook veel muziek, met medewerking van blueszanger Oscar Benton en drummer Art Bausch.

Blues Night duurt van 20:00 tot 00:30 uur. Kaarten kosten 19,25 euro, inclusief garderobe. Meer info en tickets op coolkunstencultuur.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl