Heerhugowaard Centraal


De kasseienstrook op de Munnikenweg maakt deel uit van de finale van de wegwedstrijd tijdens het Europees Kampioenschap wielrennen, dat komende zomer wordt gehouden in Alkmaar. Dat maakte de organisatie donderdag bekend, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

De kasseien (1.100 meter lang) maken onderdeel uit van het parcours op speciaal verzoek van de Noord-Hollandse renners en ambassadeurs Niki Terpstra en Laurens ten Dam. De start van de wegwedstrijd is op de Kanaalkade, waarna de renners ongeveer veertig kilometer door de regio heen fietsen. Hierbij zullen zij onder meer langs De Molen van Piet, het Alkmaardermeer en het Park van Luna komen.

Vervolgens rijden de wielrenners een route van ongeveer 11,5 kilometer door het centrum heen. Daarbij worden onder andere de Geestesingel, het Kerkplein, de Laat en de Bierkade aangedaan. Nadat er later nog door Oudorp gefietst wordt, finishen de renners via de kasseien van de Munnikenweg op de Kanaalkade.

De 23 kilometer tellende individuele tijdrit begint op het Waagplein, waarna de renners finishen op de Kanaalkade. Tussendoor fietsen de renners langs onder meer De Schermer en Zuidschermer.

Het EK wielrennen in Alkmaar wordt gehouden van 7 tot en met 11 augustus. Vorig jaar won de Italiaan Matteo Trentin de wegwedstijd bij de mannen. Bij de vrouwen ging Marta Bastianelli met het goud aan de haal. Victor Campenaerts en Ellen van Dijk waren de beste bij de tijdritten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl