Heerhugowaard Centraal


Bijna iedereen zal gemerkt hebben dat het in de nacht van woensdag op donderdag spookte. In de regio was het vooral raak in Heerhugowaard en omgeving. Het flitste en rommelde er op los in de lucht. Veel vervelender was de stormschade aan bomen en ook daken. Daarnaast was er veel regenval. Weerman Jan Visser van mediapartner NH Nieuws liet weten dat er in De Noord 40mm regenval werd gemeten.

Elders viel wel tot 50mm water uit de lucht, maar in Heerhugowaard ondervonden diverse inwoners al meer dan genoeg wateroverlast. Zo waren meerdere bewoners van de Jan van de Veldelaan midden in de nacht lekkages aan het bestrijden. Eén van hen was echt goed de klos, terwijl hij recent nog zijn hele interieur had aangepakt.

Zijn buurvrouw vertelt: "Het gutste bij hem over de hele breedte naar binnen, verder over de vloer en het trappenhuis in. Zijn meterkast heeft het begeven. Hij is om half vier maar gewoon gaan slapen omdat er niets meer te redden viel, en hij een vroege dienst moest draaien". Later kwam een monteur om hem weer van stroom te voorzien.

‏Robert de Heer-Ramkisoen legde de schade vast in de Molenwijk.  "Het schijnt dat er in de Groene Wiecken 80% (sic.) van de bomen zijn gesneuveld, ook zijn er heel wat dakpannen en nokken van verschillende huizen weggetrokken door de storm." Weginspecteur Albert Twitterde foto's van de ravage langs de N242 nabij Nieuwe Niedorp.

Opmerkelijk is dat buurgemeente Alkmaar nauwelijks lijkt te zijn getroffen door het noodweer.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl