Heerhugowaard Centraal


Niet alleen bomen en daken van huizen in Heerhugowaard moesten het tijdens het noodweer ontgelden, ook de kassen in De Noord werden in de nacht van woensdag op donderdag getroffen. Freesiakweker Pip Tesselaar trof een spoor van ravage aan. In de baan van rukwind sneuvelden zo'n 1.300 ruiten, veranderden de kassen in een puinhoop en gingen de bloemen verloren. "Een groot drama. Echt super klote", zegt zijn vrouw. "Mijn tranen zijn op."

Bij elkaar is zo'n 2.000 m2 aan ruiten weggerukt en in de kassen is nog meer schade. De sloop en wederopbouw kan wel maanden gaan duren. Tesselaar kijkt met de verzekeraar en de kassenbouwer wat er te redden valt van de kassen en de freesia's, maar de bloemen in de baan van de windhoos zijn sowieso verloren.

De ravage roept nare herinneringen op. Op 19 januari 2007 werden de kassen van Pip Tesselaar ook hard getroffen door storm. Toen waren het nog foliekassen. "We hebben toen bijna alles gesloopt en zijn opnieuw begonnen. Tijdens de bouw heeft het bedrijf grote tegenvallers moeten doorstaan."

Het hectare grote veld met zonnewarmtepanelen naast de kassen van Tesselaar is gespaard gebleven, maar de officiële opening op 14 juni gaat niet door. Een feeststemming is er niet en er valt sowieso veel te veel te doen. Met man en macht wordt nu puin geruimd. (foto's aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl